Bladt Industries – fra intelligent tegning til transformerplatform på havet

29_Aug.2008_152

På havnen i Aalborg rejser det ene gule havmøllefundament efter det andet sig mod den blå himmel. De skal leveres til verdens største vindmøllepark i England, London Array. Alle er i udgangspunkt tegnet i Autodesk Inventor, af virksomhedens kompetente medarbejdere i Danmark såvel som i Tyrkiet og Polen hvor Autodesk Inventor også har vundet indpas hos underleverandørerne.

 Som en af de førende producenter af offshore konstruktioner til vindindustrien, har uddannelse af medarbejderne en høj prioritet i firmaets strategi.

Ingen kompromiser
Hos Bladt Industries bliver der ikke gået på kompromis med kundens krav til levering, kvalitet og sikring. Det kommer også til udtryk på tegnestuen, hvor de erfarne konstruktører holder sig ajour med de sidste nye teknologier indenfor konstruktion og digitale prototyper i Autodesk Inventor med kurser, så tegnestuen leverer 100% hver gang. Kurserne foregår hos CAD leverandøren og kursuscenter Invent.

Fleksibel kursuspakke hos forfatteren af InventorBogen, Lars Jensen
CAD konstruktør Thomas Andersen, og Janni Firring Andersen, der er CAD ansvarlig ved Bladt Industries, og dreven superbruger af Autodesk Inventor på 10. år, fortæller her om deres udbytte af at deltage i en lang række givende kurser hos firmaet Invent.

’Da vi efterhånden er mange, der arbejder i Inventor, var det vigtigt for os at finde en ens arbejdsmetode for hele tegnestuen. I jagten på det rette kursus var det naturligt at kontakte forfatteren af InventorBogen, Lars Jensen hos Invent, og her fik vi et godt bud på en samlet fleksibel pakkeløsning. Vi kan tage af sted når det passer i kalenderen, og det er godt så vi ikke affolker hele tegnestuen på en gang, fortæller, Janni, der synes at pakkeløsningen har givet et langt større udbytte end forventet.

’Hverdagen er blevet meget nemmere. I dag kan vi fx ved modulet, ’skeletkonstruktion’ arbejde ens, fordi vi alle ved hvordan man starter på opgaverne. Er man fraværende en dag, kan en andet overtage opgaven uden problemer, hvilket er en stor lettelse for det daglige arbejde’.

Pladekonstruktionsmodul er et hit
’Før kurset havde vi meget hver vores måde at arbejde på’, fortæller Thomas Andersen, som oprindeligt var Autocad mand og selvlært bruger af Inventor gennem 7 år. ’Med kursuspakken har vi fået mange meget nemmere metoder, end dem jeg selv ’fandt på’, og dermed er vores arbejde også blevet mere struktureret. Med 3D i Inventor får man fejlmeldinger modsat Autocad, hvor man kan lave ting som ikke kan lade sig gøre i virkeligheden’.

Struktur og effektivitet via Autodesk Vault
’En del af strukturen kommer også fra gennemgangen af dokumenthåndteringsprogrammet Vault, som vi arbejder med at få installeret i nær fremtid. Vi kan se en masse fordele ved at bruge Vaulten, og ved at det bliver et uundværligt værktøj i fremtiden’, siger Janni.

Kurset hos Invent var lidt af en AHA oplevelse
Når man køber en samlet kursuspakke hos Invent, får man en fleksibel løsning, både mht. tid og behov for den enkelte. Pakkeløsningen giver nye indblik i alle de fordele, der ligger lige for næsen af en, når man har installeret Autodesk Inventor på sin pc. Kendetegnende for mange brugere er, at man gør hvad man er vant til, men det er ikke nødvendigvis det mest smarte, forklarer Lars Jensen hos Invent.

For Janni, der ifølge underviseren imponerer med sine Inventor egenskaber, var der alligevel et par AHA oplevelser på kurset. Hun fortæller med et stort smil på læben fx om kurset i overflademodulering:

’Det var helt sindssygt, hvad jeg fik ud af det kursus. I dag kan jeg fremstille ting, som vi ikke kunne før fx med modulet ’Complex Surface’, som jeg nok aldrig selv var gået i gang med. Men det, at de rette overflader er på, gør jo at folkene i produktionen kan se nøjagtigt, hvad det er de skal lave og hvordan det ser ud.

’I pakken, der kommer rundt om det hele, får man faktisk noget man ikke troede man kunne bruge til noget, værktøjer som jeg nok ikke havde fået øje på, hvis jeg ikke havde været på kursus.

DSA_7380Nærmest en workshop, gode undervisere og mulighed for individuel coaching
Når man skal på kursus er det vigtigt at det ikke er alt for generelt, så den enkelte, uanset erfaring, får noget med sig hjem. Det er ifølge folkene hos Bladt Industries en af fordelene hos Invent. Både Lars Jensen og Charlotte Mikkelsen får roser med på vejen fra både Janni og Thomas, der samstemmende siger at begge undervisere er gode til at forklare tingene, og gerne vil dykke ned i de enkelte problemstillinger, og er ivrige efter at lære fra sig. Som Janni udtrykker det, ’det var næsten som at deltage i en workshop, med alt det fokus, der var på de enkelte deltageres problematikker, - virkelig godt’.

Og så til havs…
De gule mastodonter på havnen er kun overgået i størrelse af et andet Inventor projekt: en kæmpe transformerplatform, som er på vej ud til det britiske vindmølleprojekt Walney. Et imponerende syn, når det bakses ud på transportrampen sammen med transformeren i 3 etagers højde for at sætte kurs mod den endelige destination på havet. 

KosanCrisplant - Teambuilding på baggrund af firma...
PH Teknik - Kommunikation i 3D øger effektiviteten...

Kunde Cases

05 Marts 2019
Hidrostal fremmer den visuelle markedsføring med VRHidrostal ville i efteråret 2018 i gang med, at forbedre præsentationen af virksomhedens komplette pumpeløsninger, som bla. omfatter pumpestationer til spildevandsektoren. Hidrostal kontaktede Invent...
19 December 2018
Coloplast lukker i Thisted og afskediger 167 medarbejderSådan lød overskriften i medierne tilbage i 2017. I den forbindelse blev der afsat en sum til at hjælpe de ansatte, som blev ramt af fyringsrunden videre, enten til uddannelse eller opstart af e...
17 December 2018
’Vi bliver ikke væk i mængden hos Invent. Vi er IKKE en dråbe i havet, og vi bliver IKKE nedprioriteret trods vores virksomheds størrelse. Hos Invent bliver alle kunder set, og alle er ligeværdige. Det gør Invent til noget særligt’ I Vonge i Midtjyl...
29 Oktober 2018
SmartInvent sikre kundetilpasset løsning hos FSI power-tecI Ølholm nær Tørring ligger FSI power-tech, som er Danmarks eneste og Europas største producent af stubfræsere. Virksomheden har en solid erfaring med konstruktion, design og produktion af mas...
17 September 2018
Ellegaard Components A/S har fået øjnene op for de mange muligheder i Inventor Virksomheden beskæftiger sig med at producere transportbånd, tromlemontorer og ruller ét og samme sted til maskinbyggere. De leverer skræddersyede tromlemontorer og specia...
17 Februar 2015
Andritz bruger mange interne og eksterne maskiner ved design af fabrikslayouts i Inventor. For at optimere plant design fasen, har Andritz valgt at investere i simple intelligente parter hvor geometrien kan konfigureres i fuld overensstemmelse med de...
28 November 2014
Jeg har været på kursus hos Invent 3 gange inden for det sidste 1½ år. Jeg syntes, det er rigtige gode kurser de tilbyder, og Lena er den perfekte underviser.Hun har ALTID alle med. Er jeg hurtig, er der altid flere udfordrin...
21 Marts 2013
Hos KJ Industries i Esbjerg har man taget det store skridt og rustet sig til fremtiden. Skridtet består i at investere i ny teknologi på flere planer. Man fortsætter den årelange tradition med udvikling af højteknologis...
04 Januar 2012
Da OSK- Shiptech i Aarhus i foråret skulle designe en helt ny karrusel til kabellæggerskibet "Plejl", kontaktede de Invent med det formål at få 3D ind i designfasen. Det blev en stor succes, ikke mindst på grund af den h...
18 August 2011
Alfa-Laval – fik fælles fodslaw og superglade brugere med Inventor kursusforløb over 6 ugerI Alfa-Laval Copenhagen har man flere enheder i en stor organisation, der arbejder i Inventor. Det har givet plads til mange varianter af me...

Vores Mission

Invent vil give glæde og frihed til design processen, ved at oplyse alle brugere om det potentiale af standardiserede arbejdsprocesser som ligger i Autodesk produkterne. Samlet kundetilfredshed - ikke kun med Invent - men fundamentalt med Autodesk produkterne er vores vigtigste ambition.