3D Print hos Serman & Tipsmark

Siden 1994 har Serman & Tipsmark designet, udviklet og produceret specialudviklede hydrauliksystemer til et meget bredt, globalt kundesegment. For at følge med den teknologiske udvikling, besluttede ledelsen at en 3D Printer skulle i brug til print af prototyper. Formålet er at udvikle den innovative tankegang i virksomheden. At formindske mulige fejl i konstruktionerne som udarbejdes i Autodesk Inventor og at opnå en hurtigere udviklingsproces.

Rune Simonsen fra Serman & Tipsmark tog kontakt til Invent, for at finde frem til den rette 3D Printer ud fra virksomhedens ønsker og behov. Efter vejledning og rådgivning fra Invent, blev det i fællesskabet besluttet at Ultimaker S3 var det rette valg for Serman & Tipsmark.

Den optimale opstart

Når du som virksomhed bruger penge og ressourcer på en 3D Printer, er det vigtigt at komme godt fra start, og blive introduceret til den optimale anvendelse af din nye investering. Det gjorde Serman & Tipsmark med en kursusdag i samarbejde med Invent. Dagen startede med en grundig gennemgang af Ultimaker S3. Gergana gennemgik alle de nødvendige og vigtige informationer. For derved at opnå de bedste print resultater, og får at passe godt på maskinen. 

Efterfølgende gik snakken på 3D Print Workflow. Hvordan Inventor filer forbedredes og eksporteres til print, med hjælp fra Ultimaker's slicer Cura Software. Allerede inden middag var første prototype konstrueret i Inventor sendt til print med hjælp fra Cura.

3D Print Workflow ses ovenover.

Kreativiteten voksede i takt med oplæringen

Nysgerrigheden og kreativiteten voksede i lokalet hos Serman & Tipsmark, i takt med oplæringen. Vi kom omkring materialevalg, Design guidelines til AM, Cura slicer og Troubleshooting. Alt sammen for at sikre en solid grundviden som er nødvendig for optimal brug af Ultimaker S3. Nye principper og muligheder blev diskuteret. Ultimaker S3 har åbnet op for nye muligheder for alle i virksomheden, og vigtigst at alt muligheden for at opdage fejl inden elementerne sættes i produktion.


På kurset blev vi både introduceret til selve 3D Printeren og Materialer. Samtidig blev vi også klædt godt på til at bruge Slicer Softwaren. Vi fandt hurtigt ud af at det var meget let at gå til.

Takket være Gerganas gode gennemgang ved vi nu, hvor vi skal starte. Desuden fik vi nogle gode input til, hvordan vi senere kan udvikle og nørde mere med 3D print.

Alt i alt betyder det at printeren ikke bare kommer til at samle støv, men bliver et aktiv for produktudvikling.

Rune Simonsen, Konstruktør, Serman & Tipsmark 

Vil du vide mere om 3D Print?

Kontakt os på tlf. 8747 0017 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.,  vi vil med stor glæde introducere dig til dine muligheder. 
På vores webshop kan du se vores udvalg af 3D Printere, Materialer mm. 

HSHansen a/s tager samarbejdet mellem Revit og Inv...
Autodesk Revit 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.invent.dk/

Vores Mission

Invent vil give glæde og frihed til design processen, ved at oplyse alle brugere om det potentiale af standardiserede arbejdsprocesser som ligger i Autodesk produkterne. Samlet kundetilfredshed - ikke kun med Invent - men fundamentalt med Autodesk produkterne er vores vigtigste ambition.