SmartInvent hos Brødbæk & Co.

Brødbæk Co. coverbillede til kundecase WEB


’Vi bliver ikke væk i mængden hos Invent. Vi er IKKE en dråbe i havet, og vi bliver IKKE nedprioriteret trods vores virksomheds
størrelse. Hos Invent bliver alle kunder set, og alle er ligeværdige. Det gør Invent til noget særligt’


I Vonge i Midtjylland ligger virksomheden Brødbæk & Co. Virksomheden laver komplette special designet savværksmaskiner, til hele verden. Maskinerne designes og konstrueres i Inventor. På tegnestuen hos Brødbæk & Co. finder du Martin Alrø. Martins primære funktion er design og projektering af savværkslinjer, hvor han i Inventor nørkler med re-design og udvikling af nye maskiner.

Med grøn lys fra virksomhedens direktør, blev det Martins opgave at optimere virksomhedens mange manuelle arbejdsprocesser. Den mulighed tog Martin til sig, og han blev drivkraften i virksomhedens optimeringsproces.

Martin fik straks mange gode ideer til optimeringer, og i dag er utallige manuelle indtastningsprocesser fortid. ’Jeg kunne se vores udfordringer. Udtænkte en løsning, og fik talt med Invent. Efterfølgende har Invent udviklet en fin programmeringskode, som har gjort ideerne muligt at udføre’ siger Martin.

SmartInvent omdanner Martins ideer til virkelighed
I takt med virksomhedens vokseværk, opstod der flere efterspørgsler efter informationer, relateret til maskinerne. Informationer til kunder, sælgere mm. Informationer der førhen krævede mange klik og alt for meget tid at finde frem til. Med de rette værktøjer fra SmartInvent, undgår virksomheden nu de mange manuelle indtastninger. ’Nu skal vi blot trykke på én knap, og så har vi de rette informationer’ udtrykker Martin med stor glæde.

Et eksempel kan være oversættelse af styklister og reservedelslister, ud fra virksomhedens ERP system. Der på automatiskvis oversætter listerne ud fra opslag i Axapta. Løsningen kører med Vault jobserveren. Den kører i baggrunden, og belaster derfor ikke brugeren imens.

Data Standart (Datakort) er virksomheden også blevet stor fan af. Med Data Standart kan virksomheden tjekke om de har relevante filer, til et given projekt, i forvejen. Hvis filerne er lokal eller i Vault, lyser den grøn eller rød, alt efter resultatet. Som bonus er denne funktion også medvirkende til, at Brødbæk & Co. let kan håndtere metadata.

Med SmartInvent kan Brødbæk & Co. tage varenavnet direkte fra Axapta og ind i Data Standarten, den trækker selv varenavnet med over. På den måde sikre virksomheden, at tingene står helt rigtigt. Med styklister er det vigtigt, at alt står rigtigt når det kommer fra Inventor, og skal over i Axapta delen. Det gør det med denne løsning. Det har været medvirkende til, at Brødbæk & Co. i dag undgår en masse fejl (tastefejl), da informationerne nu kommer automatisk fra Data Standarten.

’Det kører smidigt, og der er ikke så mange tastefejl, som man skal ind og rette. Vores releasefunktion er blevet nemmere, fordi den laver både CSV’er, DXF’er, PDF’er og 3D DWF’er som kan bruges i værkstedet til montage. Det laver Vault’en simpelthen bare. Det sad vi manuelt og gjorde før, hvilket tog meget lang tid’ siger Martin med et smil på læben.

Brødbæk 3 billeder WEB
Et bedre flow i arbejdsprocesserne
Virksomhedens dokumentation og reservedelsafdeling har fået udviklet et Spare/Wearpart katalogopslag. Inde i Axapta delen gives de forskellige varer nogle klassifikationskoder. Det giver Brødbæk & Co. muligheden for at lave et filter i partlisten, via et opslag i Axpata. På den måde vises kun Spare/Wearpartsdelen på reservedelstegningen.  Det betyder, at alle laserdele og sav-til-rør fjernes fra listen. På den måde fremskaffer katalogopslaget blot de informationer, som er relevante for den givende opgave. Denne proces er ifølge Martin blevet utrolig nem. Førhen skulle medarbejderne udvælge de rettet informationer, nu finder katalogopslaget det automatisk ved et tryk på knappen.

Tillid skaber rammerne for tryghed
Martin har hele vejen igennem optimeringsprocessen haft tillid til, at Invent kunne løfte opgaven. Men ikke alle i virksomheden har været lige så overbeviste som Martin. I starten var folk lidt (meget) skeptiske. Martin udtaler ’Jeg tog en bid af gangen. Nu virker det her, og så tager vi næste bid, og så bygger vi stille og roligt på systemet. Nu er folk jo rigtig glade for det. De kan selv se, at de sparer en masse tid på maskinerne, hver eneste gang. ’

Tilliden i samarbejdet har haft en stor betydning for virksomheden. Tilliden har resulteret i tryghed. Trygheden ligger i, at der er tillid til at teknologien fungere, hver dag. Step by step er automatiseringerne blevet en del af hverdagen, og hos Brødbæk & Co. er SmartInvent i dag uundværligt.

I projektet er der blevet brugt tid på utallige test og finjusteringer. Her har Rasmus spillet en stor rolle. ’Rasmus er god til at komme med input, til at gøre tingene på en anden måde. Men har stadigvæk øje for, at vi når resultaterne. Det er fedt.’ Udtaler Martin.

’Det er også rart at jeg har været med i processen. Vi har så mange special maskiner, så det er svært for en anden ude fra at komme ind og finde den rette løsning. Derfor har det været et fedt samarbejde, hvor jeg har været meget med inde over. Der er så meget, og det er så komplekst det vi laver. Jeg kom med en ide til Rasmus, ud fra en given problemstilling, og så borede han lidt i det, og kom med en løsning. Det er rart, at man arbejder med samme person. En der kender os, kender vores forløb, kodning osv. Det betyder meget.’ Udtrykker Martin.

Ja, jeg synes bestemt at Invent er anbefalingsværdige
Det ligger Martin ikke skjul på. Martin er meget tilfreds med samarbejdet med Invent. Målet for dette projekt var, at forenkle virksomhedens manuelle processer, samt at spare tid. Målet (og mere til) er nået. Et projekt som er kommet mange medarbejder til gode hos Brødbæk & Co.

’Vi bliver ikke væk i mængden hos Invent. Vi er IKKE en dråbe i havet, og vi bliver IKKE nedprioriteret trods vores virksomheds størrelse. Hos Invent bliver alle kunder set, og alle er ligeværdige. Det gør Invent til noget særligt’ udtaler Martin om Invent.

’& som et kæmpe bonus, så hjælper Invent altid med haste opgaver. Er der Nedbrud, eller andet der ikke fungere, som gerne skulle virke her og nu. Så er Invent gode til at rykke, og hjælpe os.’ Siger Martin om samarbejdet med Invent.

Januar 2019. 

Når en dør lukkes, åbnes en ny
SmartInvent hos FSI power-tech

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.invent.dk/

Vores Mission

Invent vil give glæde og frihed til design processen, ved at oplyse alle brugere om det potentiale af standardiserede arbejdsprocesser som ligger i Autodesk produkterne. Samlet kundetilfredshed - ikke kun med Invent - men fundamentalt med Autodesk produkterne er vores vigtigste ambition.