KJ Industries – på forkant med udviklingen i ’udkants Danmark’

KJIndustries

Hos KJ Industries i Esbjerg har man taget det store skridt og rustet sig til fremtiden. Skridtet består i at investere i ny teknologi på flere planer. Man fortsætter den årelange tradition med udvikling af højteknologiske anlæg til moderne slagterier i både ind og udland. Anlæg, der bl.a. kan håndtere opskæring af 800 grise i timen, og robotter der skære spidsryg af et stykke kød med 1500 i timen, hvilket er ekstremt effektivt. For at underbygge udviklingen af disse højteknologiske maskiner og anlæg, har man nu valgt at gå all in på et nyt datamanagement system fra Autodesk, nemlig Autodesk Vault Workgroup.

Med en eksport på 90% af produktionen er KJ Industries markeds ledende på deres felt. Ifølge Peer Frühstück, der er IT chef og CAD ansvarlig på stedet, kræver en sådan position en konkurrencedygtig, innovativ og effektiv fremstilling helt fra design af anlæggene til den færdige montage hos kunden.

Vault Workgroup – et guldkorn når det angår historik

’Vi har i mange år designet vores produkter i både AutoCAD og Autodesk Inventor. Sidstnævnte genererePakkebordr rigtig mange tegninger. som vi med vores tidligere system Mdoc ikke havde de samme muligheder for historik i. Med den udvikling vi er inde i, er det vigtigt at vi på en nem og overskuelig måde har overblik over historikken i vores tegninger, og det er her vores investering i Vault workgroup kommer ind i billedet. Med få klik vil vi nu kunne generere de nødvendige tegninger til leverandørerne. Samtidig har vores lager også den samme dokumentation, så der aldrig er tvivl om hvad det er vi får leveret’, siger Peer Frühstuck.

Peer Frûhstuck er også Inventorbruger og har været i KJ Industries i 14 år. Han arbejder bl.a. på at lave 3D tegninger i Factory Design Suite, som visuelt giver salgsafdelingen et bedre værktøj. Han tilføjer:

’Det er virkelig historikken i Vault, der er guldkornet her. Hvis vi ændrer noget et sted, flytter alle referencer med, også selvom man flytter filerne. Det kunne vi ikke før, og det gav meget bøvl. Vi kunne godt bruge 5 minutter på at åbne en tegning førhen, og når man skal gøre det 25 gange om dagen, bliver det til megen spildtid. Nu åbner vi dem med et enkelt klik på filen’.

Med en sparringspartner som Invent, bliver man tryg ved sin investering

For at give KJ Industries den bedste start, har Lars Jensen fra Invent været meget engageret i processen. ’Det har været og er fortsat et fremragende samarbejde med Lars, han er en god og kompetent fyr der har styr på det han laver’, siger Peer Frühstück. Vi har 18 licenser, og i opstartsfasen fik vi en klar fornemmelse af, at firmaet arbejder for at give os værdi for pengene, så man bliver tryg ved sin investering. Det er klart Lars’ fortjeneste at vi er så langt som vi er nu, på datamanagement feltet. Efter installationen, guidede han os igennem at komme til at bruge Vault rigtigt og var selv til stede i en længere periode i starten, så vi kom godt i gang’.

Tid til kompetenceudvikling; et must for det gode arbejdsmiljø

SaveMed et nyt datamanagement system som Vault Workgroup bliver der styr på tegningerne. Man får mere tid i hverdagen til at udvikle kompetencerne, tid man førhen brugte på at åbne og lede efter tegninger. Derfor er planen også, at man efter en workshop omkring mulighederne i Autodesk Inventor 2013 skal have lagt en kursusplan sådan at vi får glæde af alle de nye muligheder der er åbnet for os.

’Vi ved godt hvad der skal til for at tiltrække og fastholde de gode medarbejdere i Esbjerg, siger Peer Frühstück. Derfor har KJ Industries fokus på at have opdaterede værktøjer, som Autodesk Inventor og Vault. Samtidig skal der være plads til forandring og udvikling af den enkelte medarbejder. For konstruktørerne på stedet betyder det, at man skal lære at bruge alle de nye værktøjer.

’Vi har lige haft en konstruktør på kursus hos Invent i Århus, i Factory Design Suite. Kurset gav utrolig meget, som man kan gå lige hjem og bruge med det samme. Niveauet er fagligt meget højt, og der var gode udfordringer, også fordi det var så intensivt. Vi føler os godt klædt på til at bruge det vi lærte i hverdagen’.

Planen er fortsat at strømline kompetencerne i konstruktionsafdelingen, så produktiviteten og effektiviteten bliver endnu højere, og konkurrenceevnen bevares. Både i forhold til konkurrenterne og i forhold til at tiltrække de rigtige folk.

Transportbånd

 

 

 

 

 

  

Besøg KJ Industries hjemmeside på: www.kjindustries.com

Samlinger i Autodesk Inventor
OSK Shiptech - Med Invent og Inventor som problemk...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.invent.dk/

Vores Mission

Invent vil give glæde og frihed til design processen, ved at oplyse alle brugere om det potentiale af standardiserede arbejdsprocesser som ligger i Autodesk produkterne. Samlet kundetilfredshed - ikke kun med Invent - men fundamentalt med Autodesk produkterne er vores vigtigste ambition.