Fra Meridian til Vault Workgroup hos Landia A/S

- med et tryk på en enkelt knap blev alt data i Meridian konverteret over i Vault
 

Landia leverer pumpe- og omrøringsløsninger til mange forskellige brancher hvoraf de vigtigste er landbrug, spildevand, biogasanlæg og fiskeindustri. Kvalitet i enhver fase er en selvfølge for Landia og de har været ISO9001 certificeret siden 1994. Kvaliteten betyder også, at mange Landia produkter har været i drift i 20-25 år selvom driftsforholdene kan være ekstreme.


Det hele foregår i den vestjyske by Lem 

Henny Larsen finder du på tegnestuen i Lem. I mere end 20 år har Henny arbejdet med pumpe- og omrøringsløsninger hos Landia, og har været inddraget i et utal af spændende og udfordrende opgaver. 

'De fleste ting skulle have været lavet i går' udtaler Henny om arbejdsopgaverne. Hvor arbejdsdagen ofte står på akutte opgaver til kunder verden over. Opgaver som kan indeholde alt fra pumper til rørværker i forskellige størrelser og dimensioner. Samt i mange forskellige materialer – fra syrefaste dele til galvaniseret udstyr. 

Valg af nyt PDM-system 

Alt konstruktionsarbejdet bliver udført i Autodesk Inventor. I en lang årrække med Meridian som PDM-system. Efter flere overvejelser, og et kærligt skub i den rette retning af Invent, besluttede Landia i 2019 at tiden var inde til et skift. Beslutningen blev taget ud fra flere samtaler om ønsker og behov til et tilstrækkeligt PDM-system. 'Både Anni og Lars besøgte os. Vi fik en god og åben dialog om mulighederne med Vault. Efterfølgende gik vi i noget tid med interne overvejelser frem og tilbage. For at sikre at vi tog den rette beslutning' udtaler Henny. 


Autodesk Vault WorkGroup 

For at komme godt i gang med projektet tog Rasmus et par dage ud af kalenderen. Han tog vest på for at lære Henny og kollegaernes arbejdsrutiner at kende. Alt sammen med det formål at finde frem til den rigtige Vault opsætning for Landia. En testperiode hvor alt blev gennemtestet, for at sikre at alt kunne køres smertefrit fra Meridian over i Vault. 

Vi har i dette projekt haft en god dialog med Rasmus. Han kontaktede os løbende for at spore sig ind på den rette løsning for os. Jeg kunne vise ham hvordan vi gør. Han havde derved de rette informationer at arbejde videre med. Rasmus har altid været skrap til at forstå vores ønsker. Til trods for at vores ønsker ikke altid har været lette at tyde. Men han har 100% forstået essensen af hvad vi mente. 

Udtaler Henny om samarbejdet med Invent 

Fra Meridian til Vault 

En fredag i efteråret 2019 blev der gjort klar til det store skift fra Meridian til Vault. Fredag eftermiddag skulle der blot trykkes på en knap, og så gik SmartInvent i gang med at konvertere alt data i Meridian over til Vault. 

En ny hverdag ventede på Henny og kollegaerne mandag morgen. Her stod Rasmus til rådighed i Lem. Alt sammen for at sikre at opstarten kom til at foregå så smertefri som muligt.
 

Det har taget sin tid. Og i starten synes vi det var besværligt. Men i sidste ende er det jo lykkedes det hele, og vi har fået alt med som vi ønskede. Processen er gået rigtig fint, lige fra første spadestik til vi var i mål.

Udtaler Henny 

Tegnestuen var kørende fra første dag. Men nye rutiner er ikke altid det nemmeste. Efter 2 – 3 uger havde de dog taget dem til sig og de nye rutiner var blevet en del af hverdagen på tegnestuen. 

Vi skulle helt sikkert vænne os til en ny arbejdsgang. Og mange spørgsmål dukkende op. Men i dag kan vi jo godt se, at nogle ting er ens, og noget endda bedre. Det var blot lidt tilvænning i et nyt system der skulle til. Det hele kørte fra dag 1.

Udtaler Henny 


Status efter 1 år med Vault
 

Nu er vi trygge ved det hele, og vi er klar til næste step. Vi har fundet roen i vores nye hverdag, og er på rette spor i Vault verden.

Udtaler Henny

I Lem er de specielt glade for måden man releaser filer på med Vault. Henny og kollegaerne ved med sikkerhed at det er i orden. Især nu hvor de har fundet deres egne rutiner og måder at gøre det på. Trods der fortsat er ting de internt skal have fastlagt. Et ongoing projekt – det kender alle Vault brugere hvis til. 


SmartInvent Jobserver

Med den nye Vault løsning har de hos Landia også fået implementeret SmartInvent Jobserver. Det gør at alle produktionsfilerne automatisk generes (PDF'er, DXF'er STEP mm.) 

Den funktion har vi godt nok haft stor glæde af. Det sker jo ikke på vores maskine, så den er låst. Nej, det sker ude på serveren. Før låste den fast. Det sker ikke mere, nu hvor den arbejder bagved. Det betyder at vi kan fortsætte vores arbejde.

Udtaler Henny 

 
En anbefalingsværdig support 

Rasmus har altid været der når vi har haft brug for hjælp. Er han ikke lige ved telefonen, vender han hurtigt tilbage på mail. Den support vi har fået fra Invent har været der 100% fra starten. Det kan du godt hilse dem og sige.

Udtaler en tilpas Henny i Interviewet med Amalie 


Vil I gøre det igen?
 

Efter sådan et stort projekt er det store spørgsmål, om man vil gøre det igen?

Ja det vil vi. Vi er glade for at have gjort det. Det var absolut den rette løsning for os trods en langhåret proces. Men vi kan kun rose kontakten til Invent. Det har været helt fantastisk.

Udtaler Henny

Vil I også skifte til Vault?  

Invent styrkes af nye kompetencer
Hvordan genetableres en gammel version i Vault?

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.invent.dk/

Vores Mission

Invent vil give glæde og frihed til design processen, ved at oplyse alle brugere om det potentiale af standardiserede arbejdsprocesser som ligger i Autodesk produkterne. Samlet kundetilfredshed - ikke kun med Invent - men fundamentalt med Autodesk produkterne er vores vigtigste ambition.