OSK Shiptech - Med Invent og Inventor som problemknuser

OSK01Da OSK- Shiptech i Aarhus i foråret skulle designe en helt ny karrusel til kabellæggerskibet "Plejl", kontaktede de Invent med det formål at få 3D ind i designfasen. Det blev en stor succes, ikke mindst på grund af den hjælp, der altid er at hente hos Lars Jensen og hans kolleger.

Hos OSK- Shiptech leverer man løsninger og pålidelig rådgivning til en lang række maritime områder herunder udvikling og design af forskelligartede skibstyper og projektering. Man rådgiver desuden omkring konstruktion og tilsyn i forbindelse med nybygninger og ved reparationer, ombygninger og moderniseringer, m.v. Specielt vindindustri og emner til transport fra producent til udskibningshavn samt fra udskibningshavn til opsætning af fx vindmøller, har et stort fokus hos OSK- Shiptech.

Effektivitet i 3D med Autodesk Inventor

For at få den mest effektive projekteringsfase, har firmaet bl.a. valgt Autodesk Inventor som et af de software's der danner grundlaget for den store mængde tegninger, der produceres til projekterne. Desuden bruges bla. Ansys som har integration til Inventor til styrkeberegning. Autodesk forhandleren Invent, har sidst leveret 3D konstruktionsprogrammet Inventor til firmaet i foråret 2011.

Firmaet implementerede Inventor med hjælp fra Lars Jensen, og det var en af OSK- Shiptechs egne nye dygtige ingeniører, der sad ved spacepiloten, da projektet med karrusellen til "plejl" blev en realitet, hurtigere end havde det været i 2D.

OSK3D1'Vi har nogen meget garvede Autocad folk i huset , som står for det overordnede design. Når vi skal i detaljen, er det til gengæld en kæmpe fordel at kunne vise det i en 3D model, sådan som vi har kunnet det med kabellæggeren', siger Kim Jul Pedersen, der er Teknisk Designer hos OSK Shiptech.

En problemknuser der kan sit kram

'Da vi startede projektet sammen med Invent, fik vi en fornemmelse af, at her var et firma, der virkelig ønskede at løse vores udfordringer sammen med os, og det er da også derfor, at vi har valgt Invent. Hjælpen er sjældent mere end et telefonopkald væk, og vi får gerne support med det samme. Så man kan vel godt kalde dem for en problemknuser', fortæller Kim.

'Samtidig har det vist sig, at de kurser vi har deltaget i, har været super gode især fordi der var plads til den enkelte. Holdene var aldrig større end 8 deltagere, så der var ikke noget med at sidde i en krog og ikke blive hørt, siger en tydeligt tilfreds Kim Jul Pedersen, der fortæller at Inventor hver dag bliver brugt i firmaet.

Vault som flagskib

Et af kurserne var i Vault, som firmaet i dag ikke kan leve uden, også fordi der i afdelingen i København sidder, designerer, som man deler filer med. OSK- Shiptech er stadig i implementeringsfasen fra 2D til 3D, og ser frem til flere firmakurser i Lisbjerg når man er lidt længere i forløbet. 'Alle undervisere hos Invent har vist sig at være virkelig kompetente folk, i de kurser vi har deltaget i', lyder det fra Kim.

Inventorbogen et must

På reolen hos Kim Jul Pedersen står et af flere eksemplarer af Inventorbogen, af Lars Jensen. 'Den er virkelig ved at være godt slidt', siger han med et smil. Han bruger dagligt bogen i arbejdet med Inventor, og for ham er det derfor et uundværligt opslagsværk – også fordi det er det materiale der bliver anvendt på de kurser firmaet har deltaget i.

osk02

KJ Industries – på forkant med udviklingen i ’udka...
Alfa-Laval - Tid til refleksion er et godt varemær...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.invent.dk/

Vores Mission

Invent vil give glæde og frihed til design processen, ved at oplyse alle brugere om det potentiale af standardiserede arbejdsprocesser som ligger i Autodesk produkterne. Samlet kundetilfredshed - ikke kun med Invent - men fundamentalt med Autodesk produkterne er vores vigtigste ambition.