PH Teknik - Kommunikation i 3D øger effektiviteten og styrker samarbejdet med kunderne

PH_MG_9981Når Thisted virksomheden PH Teknik præsenterer sine løsningsforslag for kunderne, foregår det primært i digitale billeder. Dvs. billeder der kommer direkte fra den udviklingstegning som CAD afdelingen har arbejdet på i Autodesk Inventor. Ifølge direktør Poul Henrik Larsen er dette en super effektiv og samarbejdsvenlig måde at arbejde på

 

3D er et must, når man snakker produktudvikling. Førhen når vi snakkede teknik, stod sælgere og marketing folk af, fordi de sjældent forstod hvad en flad 2D tegning viste. I dag bliver 3D modellen af produktet vist på en projektor, når vi præsenterer en løsning. Det giver et godt visuelt billede, og alle kan være med, også de folk, der ikke er teknikere, men har behov for at spille ind med deres krav til produktet’, forklarer Poul Henrik Larsen. ’Samtidig er det effektivt, da det ikke kræver mere end et par klik med musen i 3D programmet Inventor, at lave et flot renderet visuelt billede ud fra den tegning, der allerede eksisterer’.
PH-Teknik har en lang række kunder i hele landet, og er underleverandør til virksomheder som Coloplast, Dahl Engineering, Akea, AB Metal og Kellpo for bare at nævne nogen få på listen. I firmaet beskæftiger 6 CAD konstruktører sig konstant med at lave udviklingsopgaver. Hver gang et nyudviklet produkt er færdig til præsentation, inviteres folk fra hele produktionen hos kunden med til mødet, hvor 3D modellen vises på storskærm. Dermed kan de involverede forholde sig til de nye produkter og komme med kvalificerede brugerinput og ændringer til produktet, så det kan optimeres bedst muligt. Det kan fx være i betjeningen, hvor brugerne ved hvad der er mest hensigtsmæssigt mht. hvordan tingene vender og bruges. Disse input forsøger man efterfølgende at efterkomme, i den sidste fase af udviklingsarbejdet.

Altafgørende med ekstern konsulenthjælp i et lille firma

PH_MG_0006

PH – Teknik har i dag 3 ejere; Jesper Hovmart og Preben Elsberg samt Poul Henrik Larsen, der dog stadig har aktiemajoriteten.  Han stiftede firmaet i 1998 har siden arbejdet med Autodesks produkter, først med 2D Autocad og siden med Autocad Mechanical som var den tids bud på 3D. Siden 2002 har man med fordel opgraderet til ’rigtig’ 3D dvs. Autodesk Inventor. I hele perioden har virksomheden været godt hjulpet af CAD konsulent Lars Jensen, som Poul Henrik Larsen har kendt og konsulteret siden Lars Jensen gik solo, og åbnede virksomheden Invent. Konsulentarbejdet har både været installation af Vault, afholdelse af kurser og rådgivning indenfor brugen af Inventor, når det gælder PH-Tekniks udfordringer.

Stor fleksibilitet – det lille firma's styrke

’Det er afgørende for en virksomhed som vores, som er så afhængig af at vores software fungerer hele tiden og 100%. Vi lever af at levere konstruktion, og er der det mindste i vejen med vores værktøj, dvs. vores software og dokumentation, kan det have afgørende betydning for resultatet. Derfor har det været trygt at vide at vi altid kan ringe til Invent og få hjælp, lige nu og her, og ikke først i morgen. Lars Jensen har en virksomhed, der arbejder lidt på samme måde som vores, og hans måde at være fleksibel på, gør at vi, i alle de år vi har brugt hans support, ikke har haft nede tid, i hvert fald ikke pga. af softwaren og installationerne.   

 

Indbrud hos PH Teknik; Alt blev stjålet torsdag men med hjælp fra Invent var vi køreklar mandag morgen

Et godt eksempel på den høje grad af fleksibilitet hos Invent, er da PH Teknik blev udsat for indbrud for nogle år tilbage. Indbruddet skete en torsdag, hvor alle maskiner blev stjålet. ’Her kontaktede vi Lars Jensen, som straks rykkede ud med hjælp til nye indkøb, installation af maskiner og programmer, og efter weekenden kunne tegnestuen atter arbejde fra mandag morgen som om intet var hændt. Det er unikt at man kan få så hurtig hjælp i denne branche, siger Poul Henrik Larsen. ’Når man så samtidig får en kompetent person ind ad døren der oven i købet er nærværende og forstår de problematikker vi er oppe imod, giver det et solidt grundlag for et godt samarbejde’.

Filosofien er at være på forkant med udviklingen

PH_MG_9976

Hos PH-Teknik har man ikke mærket meget til krisen. Faktisk har de flere gange måtte sig nej til opgaver, hvilket i sig selv ikke er rart. Men hellere sige nej til en opgave end levere noget møg, som Poul Henrik Larsen siger.  Virksomhedens filosofi er, at når man lever af at sælge konstruktion, må man også være på forkant med udviklingen: ’kunderne må ikke have nyere programmer end os, og vi skal kunne levere dokumentationen af vores arbejde i de versioner af programmerne, som kunderne ønsker’.
Ifølge Lars Jensen fra Invent er dette en sund holdning. Ved hele tiden at holde sine programmer opdaterede, formår PH-Teknik netop at levere det som kunderne ønsker. Godt vedligeholdt software giver store udviklingsfordele, så man altid kan være der hvor kunderne er, også versionsmæssigt fx med adgang til de 3 seneste versioner af Inventor.

Det effektive ligger i at uddanne medarbejderne

’Når det er sagt, er det stadig virksomhedens kompetencer udi programmerne, der virkelig tæller. I den henseende er vigtigheden af programversionen minimal. Vigtigst er det, at den enkelte får de rette kurser i de moduler af programmet, som virksomheden har behov for, for at kunne levere optimale, og effektive løsninger’ pointerer Lars Jensen fra Invent.

Hos PH Teknik har alle medarbejdere da også hver deres ansvarsområde, og speciale, dog med overlap så man kan løfte i flok. Det giver både en høj grad af fleksibilitet og en sikkerhed for at opgaverne til hver en tid kan løses på bedste vis.  Faktorer, der er medvirkende til, at de nye opgaver kommer af sig selv.
Og med Poul Henrik Larsens egne ord, så går det ’ikke så ringe endda’!

Besøg PH Teknik på: www.phteknik.com

Bladt Industries – fra intelligent tegning til tra...
ImageCreator - et langvarigt forhold

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.invent.dk/

Vores Mission

Invent vil give glæde og frihed til design processen, ved at oplyse alle brugere om det potentiale af standardiserede arbejdsprocesser som ligger i Autodesk produkterne. Samlet kundetilfredshed - ikke kun med Invent - men fundamentalt med Autodesk produkterne er vores vigtigste ambition.